Парапети за тераси

Парапети за тераси

Парапетите за тераса освен архитектурен елемент, са преди всичко предпазно съоръжение за безопасност на обитателите на сградата. В зависимост от височината, на която се монтират парапетите за тераси, трябва да имат определена от Българското законодателство височина от 105 до 120 см. Между отделните елементи изграждащи парапета не трябва да има разстояния по-големи от 12см. Всички елементи изграждащи парапета трябва да бъдат надеждно и трайно закрепени към конструкцията.

Парапетите за тераси не могат да бъдат изградени от хоризонтални елементи, които могат да бъдат използвани като стълба от малките деца. Парапети за тераса могат да бъдат изработени от различни материали, но безспорно най-подходящи материали са инокса и стъклото, за сметка на алуминиевите и металните парапети. За разлика от другите материали те са устойчиви на атмосферно влияние и лесно се поддържат.

Подходящи видове парапети за тераси са:

Монтажът на парапета може да бъде върху пода на терасата, а ако тя е тясна или по други естетически причини, той може да се направи конзолно /челно/ на плочата.

 

Обекти

Примерни проекти, реализирани парапетите на Maxrailing, можете да разгледате в списъка по-долу: